eur:
395.08
usd:
365.82
bux:
73786.48
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Megkezdődött az ítélethirdetés Szaddám Huszein büntető perében

Az előző rendszer vezető tisztségviselőinek ügyeiben eljáró iraki különleges törvényszék vasárnap megkezdte újabb tárgyalását és az ítélethirdetést Szaddám Huszein előző iraki elnök és hét vádlott társa büntetőperében: három alacsonyabb rendű vádlottra 15-15 év szabadságvesztést szabott ki, egyet pedig felmentett.

Az emberiesség elleni bűnökkel vádolt exdiktátor és vádlott társai, Szaddám Huszein rendszerének magas rangú tisztségviselői ellen halálos ítéletet is hozhat a törvényszék, ha bűnösnek találja őket a terhükre rótt bűncselekményekben.

A volt diktátor ellen több ügyben is folyik büntetőeljárás, s mindegyik esetben olyan súlyú a vád, hogy bármelyik perben halálra ítélhetik. Vasárnap a Dudzsail nevű síita faluban végrehajtott 1982-es mészárlással összefüggő büntetőperben várható ítélethozatal.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Drágulnak a lakáshitelek két magyar nagybanknál

Drágulnak a lakáshitelek két magyar nagybanknál

Július 29-ével kamatot emelt az UniCredit Bank, a pénzintézet újonnan elérhető 10 évig fix kamatozású hiteleinek a THM-értéke átlépi a korábbi THM-plafon szintjét is. A K&H Bank a kamatokhoz nem nyúlt hozzá, de szintén hétfőtől érdemben megváltoztatta a kamatkedvezmények jövedelemfeltételeit, ami az újonnan hitelt felvevő ügyfélkör jelentős része számára kamatemelkedésként jelenik meg – tájékoztatott a Bankmonitor. A hónap elején az OTP Bank döntött drágításról; várható volt, hogy újabb bankok követik a kamatemelésben az alacsonyabb jövedelműek esetében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×