eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kozmológiával megbirkózik, a feleségével nem

Másodszorra is elválik Stephen Hawking, a kozmológia és a kvantumgravitáció kutatója. A pár 11 évi házasság után mond búcsút egymásnak.

Stephen Hawking Az idő rövid története és A világegyetem dióhéjban című könyvének köszönhetően lett népszerű az egész világon. A neves fizikus motoros neuron betegsége miatt súlyosan mozgáskorlátozott, és állapota folyamatosan romlik. A kórt 21 éves korában, első házassága előtt diagnosztizálták a jelenleg 64 éves férfinál, akkor 2-3 évet jósoltak neki az orvosok.

Állítólag a jogászok már el is juttatták a válási papírokat a Cambridge-i Megyei Bíróságra. Egy, a családhoz közel álló forrás szerint nem igazak azok a sajtóban megjelent híresztelések, amelyek szerint a válás oka Hawking hűtlensége.

A professzor 1995-ben vette feleségül Elaine-t, azután, hogy 26 év után elhagyta első feleségét, három gyermekének anyját.

A házaspár élete nem most vált először a pletykalapok témájává. A professzor korábbi ápolója 2004-ben arról számolt be, hogy Mrs. Hawking érzelmileg és fizikailag is erős nyomás alatt tartja férjét. A rendőrség elismerte, hogy ők is foglalkoztak az üggyel, ám ejtették azt, amikor Hawking hamisnak titulálta az állításokat.

Mrs. Hawking már ki is költözött közös házukból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×