eur:
392.21
usd:
362.76
bux:
73432.16
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Egy New York-i sztár vezette a felhőkarcolónak a kisrepülőt

New York polgármestere kizárta, hogy terrortámadás történt Manhattanben, ahol egy 50 emeletes lakóépületbe csapódott egy kisrepülőgép.

Michael Bloomberg hangsúlyozta: a rendőrség, a Szövetségi Nyomozó Iroda, majd a városi tűzoltóság is megerősítette, hogy nincsenek terrortámadásra utaló jelek.

A balesetben két ember, a gép pilótája és utasa meghalt, eddig 21 embert vittek kórházba. A New York-i magyar konzulátus nem tud magyar sérültekről.

A polgári légi közlekedést felügyelő szövetségi hatóság egyik neve elhallgatását kérő illetékese azt mondta: a négyüléses magánrepülő New Jersey-ben szállt fel; a baleset előtt vészjelzést adott le, az eddigi információk alapján üzemanyag-probléma miatt.

A jármű nem sokkal később a toronyház huszadik emeletébe csapódott; legalább két emelet borult lángba.

A Cirrus SR20 típusú repülőt a New York Yankees baseballcsapat egyik játékosa, Cory Lidle vezette. A 34 éves sportoló éppen Kaliforniába repült volna, ahol egyebek mellett a repülési jártasságát akarta fejleszteni.

A baleset után közvetlenül - nyilván a 2001. szeptember 11-ei merényletek emléke miatt - több nagyváros légterébe is vadászgépeket küldött a Pentagon.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×