eur:
391.49
usd:
361.26
bux:
73454.94
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Eladná a Seuso-kincset a brit tulajdonos

Eladná a Magyarország által is követelt Seuso-kincset a brit tulajdonos, aki szerint a páratlan római kori lelet megvásárlása "átoknak" bizonyult - írta a The Sunday Times.

Northampton grófja felfedte, hogy a 14 darabos, rendkívül kidolgozott ezüsttálakból, kancsókból, tányérokból álló készlet egy dél-londoni őrzőraktárban van.

A szakértők jelenleg 40 millió fontra (16 milliárd forint) teszik a Seuso-kincs értékét. Northampton már megpróbált túladni a kincseken, de egy nappal azután, hogy a kollekcióból rendezett New York-i kiállítást megnyitották, először Libanon, majd egymás után Magyarország és az akkori Jugoszlávia is kereseteket nyújtott be azon az alapon, hogy a kincset az ő területükön találták meg, és a gyűjteményt vissza akarják kapni.

Libanon végül ejtette igényét, Magyarország és a Jugoszlávia utódjaként perlő Horvátország igényét pedig elutasította az esküdtszék, és a két ország a fellebbviteli bíróságon is pert vesztett - idézi fel a brit lap.

Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×