eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A schengeni határok kiterjesztéséről tárgyalnak

A schengeni határok kiterjesztésének időpontjáról és az amerikai diplomatákkal szembeni vízumkötelezettség bevezetéséről tárgyalnak az Európai Unió bel- és igazságügyminiszterei Brüsszelben.

A kétnapos egyeztetésen Kondorosi Ferenc az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára képviseli Magyarországot.

Az Európai Bizottság magas rangú képviselői korábban jelezték, hogy a jövőre tervezett bővítést technikai okok miatt félévvel elhalasztják.

A Visegrádi Csoport államai - Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország - azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy tagjai 2007-ben a schengeni övezeten belülre kerüljenek, és diszkriminációnak tekintené, ha nem így történne.

A miniszterek megvitatják az Európai Bizottságnak azt az előterjesztését is, amely vízumkötelezettség bevezetését javasolja az amerikai diplomatákkal szemben.

Az intézkedés válasz lenne arra, hogy Washington az európai közösség kérésére sem oldja fel a vízumkényszert minden uniós tagállammal szemben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×