eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A szlovák kormányfő szerint a magyar külügyminiszter levele "nem fontos"

Robert Fico szlovák miniszterelnök nem tulajdonít jelentőséget Göncz Kinga szlovák elhatárolódást sürgető levelének. A magyar külügyminiszter a dokumentumban arra kérte szlovák kollégáját, hogy a kormány határolódjon el a koalíciós partner Jan Slota magyarellenes kijelentéseitől.

"A világban annyi mindenféle levél kering" - reagált hírügynökségi források szerint Göncz Kinga magyar külügyminiszter a szélsőséges koalíciós megnyilvánulásoktól történő elhatárolódást sürgető levelére a szlovák miniszterelnök.

Robert Fico szerint Szlovákia és Magyarország között semmilyen probléma sincs, Göncz Kinga levelét pedig "nem tartja fontosnak".

Más álláspontot hangoztatott Ivan Gasparovic szlovák államfő, aki közölte: nem tud azonosulni a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) élén álló Ján Slota újabb magyarellenes kijelentéseinek "megfogalmazásával".

Csáky: becsülendő Göncz Kinga szándéka

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának alelnöke szerint becsülendő a magyar külügyminiszter szándéka, de szerinte levelével Göncz Kinga nem ér célt.

Csáky Pál az InfoRádióban úgy vélte: a szlovák kormány nem határolódik el a Szlovák Nemzeti Párt elnökének kijelentéseitől, tehát nem hoz testületi állásfoglalást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×