eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

"Bejrútban szinte teljesen kihaltak az utcák"

A szíriai-libanoni határon vesztegelnek a nemzetközi segélyszállítmányok, mert Libanonban az izraeli légierő folyamatosan támadja a kamionokat és a kisbuszokat - mondta a Magyar Baptista Szeretetszolgálat Bejrútban tartózkodó orvosa.

Herencsár Lajos az InfoRádióban hozzátette: a közúti közlekedés is veszélyes, mert az elmúlt napokban több kisbuszt is találat ért Libanonban.

"Bejrút síiták által felügyelt részén szinte teljesen kihaltak az utcák, csak motorokon száguldozó Hezbollah-aktivistákat lehet látni, akik azonnal jelentik, ha például fényképező embereket látnak. Attól tartanak, hogy az idegenek újabb célpontok után kutatnak. A szerdai bombázás több épületet romba döntött, az utcák pedig üresek" - mondta Herencsár Lajos.

Menekülő magyarok Cipruson

Csütörtök hajnalban öt magyar állampolgár érkezett Ciprusra Libanonból. A ciprusi magyar nagykövet az InfoRádióban elmondta: egy négytagú család és egy egyedülálló nő várhatóan pénteken indul tovább Magyarországra.

Kisfalvi János hozzátette: elképzelhető, hogy a hétvégén újabb magyarok érkeznek, de azt nem lehet tudni, hogy pontosan hány magyar állampolgárról van szó. A nagykövet szerint Ciprus egyelőre gond nélkül látja el a menekülteket.

Ciprus korábban arra kérte az Európai Uniót, hogy küldjön újabb repülőgépeket a Libanonból menekülők továbbszállításához, mert segítség nélkül képtelen megbirkózni a menekültáradattal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×