eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mladic, a fantom

Belgrádi lapértesülés szerint az év elejéig a szerbiai fővárosban bujkált Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok, akit a srebrenicai népirtás és Szarajevó lövetése miatt köröz a hágai Nemzetközi Törvényszék.

A Politika című napilap úgy tudja: a volt tábornokot 2002-től legalább tíz ember segítette a menekülésben, őket már őrizetbe vették.

Ügyüket államtitoknak minősítették, és perük is várhatóan a nyilvánosság kizárásával zajlik majd.

A lap azt is tudni véli, hogy Ratko Mladic bujkálásának megszervezésében kulcsszerepe volt Jovan Djogo, a boszniai szerb hadsereg nyugalmazott tisztjének, akit a tábornok segítői közül elsőként, január végén tartóztattak le.

Az Európai Unió május elején megszakította a társulási tárgyalásokat Szerbiával, miután Belgrád továbbra sem vette őrizetbe a legkeresettebb hágai vádlottat.

A szerb kormány az elmúlt hetekben cselekvési tervet készített a tábornok és más hágai vádlottak felkutatására, de nem tudni, hogy a Brüsszel elé tárt dokumentum elegendő lesz-e a tárgyalási folyamat felújításához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×