eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Háború Afganisztánban

Afganisztán déli részén 105 ember halt meg az elmúlt egy napban.

Hilmend és Kandahár tartományban 13 rendőr és 85 tálib fegyveres halt meg több összecsapásban.

A harcokban meghalt egy kanadai katonanő is. Õ az első kanadai, aki harci körülmények között esett el a második világháború óta, bár egyes jelentések szerint egy öngyilkos merényletben vesztette életét.

A katona halálát nem sokkal azután jelentették be, hogy a kanadai parlament 2009-ig meghosszabbította az afganisztáni katonai misszió mandátumát.

A mintegy 2.300 fős kanadai kontingens többsége Kandahárban állomásozik.

A rendfenntartó erőket azután vezényelték Afganisztán déli részébe, hogy a tálib lázadók akciókat indítottak a helyi hatóságok ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×