eur:
388.67
usd:
360.92
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tony Blairé a legnagyobb, Gyurcsányé elég kicsi

A német kancellár és a brit miniszterelnök Európa legjobban fizetett kormányfője - derül ki egy személyzeti tanácsadó cég kimutatásából. Gyurcsány Ferenc alig egyharmadát kapja annak az összegnek, amit Angela Merkel keres.

Európában a legjobban fizetett politikus Angela Merkel német kancellár és Tony Blair brit miniszterelnök.

A Hay személyzeti tanácsadó cég kimutatást tett közé az uniós kormányfők keresetéről és ebből kitűnik, hogy a sort Tony Blair nyitja meg évi 268 és fél ezer euró fizetéssel, a második helyre - csaknem 50 ezer euróval kevesebb összeggel - Angela Merkel került.

A szlovák kormányfő hajtja a sereget

Az új uniós országok kormányfői a sereghajtók, Gyurcsány Ferenc alig egyharmadát kapja a német kancellár fizetésének. Õt követi Kazsimijezs Marcinkievics lengyel, majd pedig a sor végén alig 40 ezer euróval Mikulas Dzurinda szlovák miniszterelnök - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

Azonban még a lista élén álló kormányfők is csak egy töredékét viszik haza annak az összegnek, amelyet a gazdasági vezetők és bankelnökök keresnek.

A Deutsche Bank élén álló Ackermann például csaknem ötvenszeresét kapja évente a kancellár fizetésének. Persze hasonló a helyzet az Egyesült Államokban is, ahol George Bush elnök havi fizetése 7 millió forintnak felel meg, míg a jól menő cégek élén álló vezetők ennek legalább tízszeresét viszik haza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×