eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma

Terroristatámadás ellen is biztosítanak Irakban

Új biztosítási üzletág van kibontakozóban Irakban: a terrorista cselekmények elleni életbiztosítás. Az Irak Biztosítótársaság az elmúlt egy évben 200 ilyen egyéni biztosítást adott el, szinte hihetetlen módon azonban még egyszer sem kellett fizetnie.

Muhammad Said tavaly két merényletet élt túl. Részmunkaidőben édesapja, a bagdadi városi tanács egyik tagja mellett dolgozik testőrként, a fennmaradó időben pedig egy olyan barátjának segít az üzletben, aki az amerikai hadsereggel van kapcsolatban. Mindkettő igen veszélyes munka.

Ezért a múlt hónapban Muhammad Said, egyre több iraki állampolgárhoz hasonlóan, a terrorizmust is lefedő életbiztosítást kötött.

A szerződés ugyanúgy néz ki, mint bármelyik életbiztosítás, kivéve, hogy biztosítást nyújt "a következő veszélyekre: 1) harcászati fegyver vagy autóba rejtett pokolgép okozta robbanás; 2) merényletek; 3) terrorista támadások."

A biztosítás 90 dollárnak megfelelő összegbe kerül, és nagyjából 3.500 dollárt, vagyis egy iraki rendőr éves fizetését fizetik halál esetén.

Az Irak Biztosítótársaság az elmúlt egy évben 200 ilyen egyéni biztosítást adott el, és most dolgoznak a csoportos biztosításon.

Szinte hihetetlen módon azonban még egyszer sem kellett fizetniük. Abbas Shaheed al-Taiee, a társaság egyik vezetője szerint "a szerződés olyan, mint egy amulett".

Biztosítási szakemberek szerint ez az első ilyen általános, terrorista támadás esetén is érvényes biztosítás a világon.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×