eur:
392.91
usd:
355.61
bux:
72865.31
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Izrael fokozott készültségben

Izraelben fokozott készültségbe helyezték a rendőrséget, és a közszolgálati rádió jelentése szerint megerősítették a külföldön található izraeli diplomáciai képviseletek védelmét is, köztük a nagy-britanniai és az egyesült államokbeli külképviseletekét.

Az izraeli rendőrség közleménye szerint az intézkedést azért rendelték el, mert attól tartanak, hogy palesztin fegyveresek merényleteket kísérelhetnek meg azután, hogy izraeli katonák kedden Jerikó börtönébe behatolva elfogták a Népi Front Palesztina Felszabadításáért radikális palesztin szervezet vezetőjét és társait.

Korábban az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyugalomra intett a palesztin területeken a keddi erőszakhullám után.

A Népi Front Palesztina Felszabadításáért fegyveresei kedden elraboltak tíz külföldit a Gázai-övezetben és Ciszjordániában, de többségüket később elengedték.

A tüntetők felgyújtottak egy brit kulturális központot Gázában, megtámadták az Európai Unió bezárt képviseletét, megrohanták a francia kulturális központot, és tüzet nyitottak a külföldi autókra.

Közben palesztin fegyveresek nyolc rabot szabadítottak ki a betlehemi börtönből.

Mintegy kétszáz fegyveres kövekkel dobálta meg az épületet, majd behatoltak a fogházba. A kiszabadított rabok többsége az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai fegyveres szervezet tagja.

Címlapról ajánljuk
Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Új-Zélandon súlyos gondokat okozhat a zöldenergiára való túlságosan gyors átállás. Még a nagy szegmenst jelentő vízienergia sem garantálja – az aszályok miatt – a megbízható áramtermelést, ami, egy szakértői vélemény szerint kényszerű áramszünetekhez vezethet. Közben már több üzem bezárt, mert nem tud termelni a magas áramköltségek miatt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×