eur:
395.45
usd:
366.07
bux:
73893.34
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Sólyom kiállt Zágráb uniós tagsága mellett

A magyar köztársasági elnök szerint Európának szüksége van alkotmányra, és a közösség további bővítése biztonsági és gazdasági szempontból is fontos.

Sólyom László a Deutsche Welle német televízióban elhangzott interjúban azt mondta: az unió alkotmányos szerződésének tervezete túl bonyolult és nehezen érthető volt, mégis fontos lenne az elfogadása, mert a dokumentum a hovatartozás és az egységes politikai vezetés jelképe lehetne.

A magyar államfő Románia és Bulgária után elsőként Horvátországot szeretné az unió tagjai között látni, hozzátette ugyanakkor, hogy a belépés előtt az összes kritériumot teljesíteni kell.

Az államfő szólt arról is, hogy alábbhagyott az uniós csatlakozás utáni lelkesedés, de határozottan cáfolta, hogy Európa-ellenes hangulat lenne Magyarországon.

Sólyom László természetesnek nevezte, hogy Magyarország közelebb került az Egyesült Államokhoz, és távolabb Oroszországtól, de - mint mondta - egyensúlyra kell törekedni a nemzetközi kapcsolatokban.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×