eur:
393.86
usd:
369.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Õrizetbe vettek egy brit katonát kegyetlenkedései miatt

Õrizetbe vették az első gyanúsítottat abban az ügyben, amelyet az iraki civileket súlyosan bántalmazó brit katonákról szóló újságcikk robbantott ki - erősítette meg egy neve elhallgatását kérő szóvivő Londonban.

A szóvivő elzárkózott a további részletek közlésétől, így azt sem volt hajlandó elárulni, hol történt az őrizetbe vétel.

A News of the World című brit bulvárlap cikke szerint a bántalmazásról szóló, két éve készült videofelvételen az látszik, hogy iraki civilek egy csoportja egy katonai létesítménynek látszó épület előtt zajos tüntetésbe kezd, majd úgy tűnik, mintha valaki egy kézigránátot dobna az épület felé.

A következő pillanatban brit katonák tódulnak ki az utcára, üldözni kezdik a zavargás jórészt tizenéves résztvevőit.

Ezután nyolc katona négy iraki fiatalt behurcol az épület belső udvarára, majd ott fahusángokkal ütlegelni kezdi őket. Az elfogottakat a katonák összerugdosták.

A BBC szerint az őrizetbe vett katona az I. könnyűgyalogsági zászlóaljban szolgáló Martin Webster tizedes, azt azonban egyelőre nem sikerült megtudnia a brit közszolgálati médiumnak, hogy a férfit tanúként vagy a kínzások feltételezett elkövetőjeként hallgatják-e ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×