eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ausztria nem nyitja meg munkaerőpiacát

Ausztria a magas munkanélküliségre hivatkozva nem nyitja meg a jövőben sem munkaerőpiacát. Erről a budapesti osztrák nagykövet beszélt az Országgyűlés Külügyi Bizottsága előtt. A diplomata beszámolt Ausztria uniós elnökségének célkituzéseiről is.

Ferdinand Mayerhofer-Grünbühel a bizottság ülésén elmondta: Bécs további három évig fenntartja a korlátozást munkaerőpiacán.

A csatlakozási szerződés alapján a döntést kétévenként kell felülvizsgálni.

A döntést április végéig kell meghozni, de úgy tűnik, Ausztria már határozott.

A korlátozás fenntartását a diplomata azzal indokolta, hogy a szomszédos országban a második világháború óta nem volt olyan magas a munkanélküliség, mint most.

Június végéig Ausztria tölti be az unió soros elnöki posztját. A nagykövet a terveikről elmondta: márciusra megegyezést akarnak elérni a közösség következő költségvetéséről.

A júniusi brüsszeli csúcson döntenek arról, hogy Románia és Bulgária mikor csatlakozhat a közösséghez.

Szó lesz még Európa gázellátásáról és az alternatív energiaforrások lehetséges alkalmazásáról is

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×