eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bush ismét Iránt fenyegette

Az amerikai elnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy korlátozásokat vezetnek be Irán ellen az ázsiai ország atomprogramja miatt.

George Bush a CBS amerikai televízióban arról nem beszélt, hogy milyen büntető intézkedéseket tart elképzelhetőnek.

Az amerikai politikus ugyanakkor azt is hangsúlyozta: Washington csak a legvégső esetben lépne fel katonai erővel Teherán ellen.

Nem sokkal korábban az amerikai törvényhozás felsőháza egyetértett azzal, hogy az iráni atomprogram ügyét az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell vinni.

A szenátus azzal indokolta döntését, hogy Irán számos esetben nem tett eleget az atomsorompó-egyezményben vállalt kötelezettségeinek.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsa február 2-án vitatja meg azt a kérdést, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vigyék-e az iráni atomprogram ügyét.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió azt szeretné, hogy Irán mondjon le az urándúsítás és az azzal összefüggő kutatások felújításáról.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×