eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A MOL és a Gazprom is tárgyal Belgráddal

Boris Tadic államfő bírálta a szerb kormányt és a vajdaságiakat, amiért a gáztározó-beruházással kapcsolatban a magyar MOL-t bíztatják. Szerinte az orosz Gazprommal kellene megállapodni.

Szerdán a MOL elnök-vezérigazgatóját fogadták Belgrádban, péntekre azonban a Gazprom elnök-helyettesét várják a szerb fővárosba – mondta az InfoRádió vajdasági tudósítója.

A tárgyalások egy nagykapacitású gáztároló építéséről folynak. Ebbe még 15 millió dollárt kellene befektetni, akkor 50 millió dollár értékű földgázt tárolhatnának benne.

Hernádi Zsolt, a MOL Rt. elnök-vezérigazgatója szerint is könnyebben oldható meg közösen a két ország biztonságos gázellátása. Elmondta azt is, hogy a MOL részt venne a szerbiai kőolaj-kapacitások privatizációjában.

Az szerb köztársasági elnök bírálta a vajdaságiakat amiért a MOL felé kacsintgatnak. Szerinte eredményesebben oldhatnák meg a gázellátást, ha közvetlenül az oroszokkal működnének együtt.

Boris Tadic már kapcsolatban is lépett Putyin orosz elnökkel, és Belgrádban várják a Gazprom elnökhelyettesét is.

A szerb energiaügyi miniszter szerint viszont könnyebben megoldhatnák a problémát több ország együttműködésével.

Hétfőre újabb MOL küldöttséget várnak Belgrádba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×