eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma

Éhségsztrájkolnak Agca rokonai

Törökországban éhségsztrájkba kezdett Mehmet Ali Agca 15 rokona, hogy elérjék II. János Pál pápa merénylőjének szabadon bocsátását.

Mehmet Ali Agcát január 20-án vitték ismét börtönbe, nyolc nappal azután, hogy szabadon bocsátották.

A férfit azután vették őrizetbe, hogy a kormány kérésére a török legfelsőbb semmítőszék felülbírálta az ideiglenes szabadlábra helyezéséről szóló bírósági döntést.

A BBC jelentése szerint Agca nővére jelentette be, hogy éhségsztrájkba kezd a család 15 tagja a férfi szabadon bocsátásáért.

Mehmet Ali Agca 1981-ben kísérelt meg merényletet II. János Pál pápa ellen. A férfinak egy török újságíró meggyilkolása és más, Törökországban elkövetett bűncselekmények miatt kell most letöltenie büntetését.

Agca 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren lőtt rá a katolikus egyházfőre. Ezután 19 évet ült egy olaszországi, majd további mintegy 5 évet egy törökországi börtönben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×