eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Farkasordító hideg Európában

Európa-szerte egyre több gondot okoz a hideg időjárás: Ukrajnában 53-an haltak meg az elmúlt egy napban, az athéni Akropoliszt hó borítja és Bulgáriában befagyott a Duna. A folyó szlovákiai szakaszán jégtáblák úsznak.

A sarkvidéki eredetű hideg Lengyelországban 6 nap alatt 53 ember halálát okozta.

Csehországban 10-en fagytak halálra, illetve égési sérüléseikbe haltak be, miután nyílt, utcán rakott tüzeknél próbáltak melegedni.

Törökországban már harmadik napja jelentős fennakadások vannak a légi és tengeri kikötők forgalmában.

Az isztambuli és ankarai nemzetközi repülőtéren több járatot törölni kellett. Ankarában megbénult a közlekedés; szombat óta hárman fagytak meg. Az ónos eső okozta balesetekben legkevesebb 17 ember vesztette életét.

Jégtörőhajó dolgozik a Duna szlovákiai szakaszán és a bősi erőmű dunacsúnyi tározójánál.

A jégtáblákat a magyar vízgazdálkodási szakemberek egyetértésével a Duna régi medrében úsztatják le.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezetője korábban közölte: elsőfokú jégvédelmi készültséget rendeltek el az Öreg-Duna magyarországi felső szakaszán.

Baross Károly elmondta: a feltorlódott jég levezetésére összehangolják a dunacsúnyi vízlépcső és a dunakiliti duzzasztó működését.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy a Tisza felső szakasza befagyott, a folyón Tivadartól Kisköréig áll a jég.

R. Bakonyi Ágnes közölte: kilenc jégtörő hajó vethető be a Tiszán; a készültség várhatóan február végéig érvényben marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×