eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Brüsszelnek tetszenek a magyar elképzelések

Az Európai Bizottság jelentése alkalmasnak tartja Magyarország középtávú nemzeti reformprogramját arra, hogy segítsen felzárkóztatni a magyar összterméket az uniós átlaghoz. A brüsszeli testület ugyanakkor azt is megállapította, hogy a program nincs teljes összhangban a pénzügyi stabilitási stratégiával.

Az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatón ismertette a 25 tagállamról szóló részletes jelentést.

José Manuel Barroso a Magyarországról szóló részben az erősségek között említette az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hatékonyságának növelésére tett intézkedéseket, az egységesebb foglalkoztatási és társadalombiztosítási rendszer kialakításának szándékát, illetve a be nem jelentett munka szabályos foglalkoztatássá alakítására törekvő intézkedéseket.

A további figyelmet igénylő területek közé a fenntartható államháztartás biztosítását, egyes iparágakban a verseny fokozását, az üzleti környezet javítását, valamint a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzés megvalósítását sorolta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×