eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin

Meghalt a "négyek bandája" utolsó tagja

Kínában 74 éves korában meghalt Jao Ven-jüan, a kínai kulturális forradalmat irányító, úgynevezett "négyek bandájának" utolsó tagja.

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint a politikus még december 23-án halt meg cukorbetegség okozta szövődményben. A négyek bandáját, amelyet Csiang Csing, Mao Ce-tung néhai kínai elnök felesége irányított, ezrek üldözéséért teszik felelőssé a szélsőbaloldali kulturális forradalom idején. Tagjait 1976-ban letartóztatták. Jao Ven-jüan húsz évet töltött börtönben, 1996-ban szabadult.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×