INFORÁDIÓ
2021. november 29. hétfő
Taksony

Erdélyen spórolt a kormány

Infostart

Nehéz helyzetbe hozta az erdélyi magyar oktatási és kulturális intézményeket, hogy az Illyés Közalapítvány a tavaly megítélt támogatások több mint felét mindmáig nem fizette ki. Az ok: takarékoskodni kellett Budapesten.

A közalapítvány romániai titkára, Tibád Zoltán a Krónika című napilapnak elmondta: a tavalyi 190 millió forintos erdélyi keretükből 113 milliót nem tudtak folyósítani a sikeresen pályázó egyesületeknek, szervezeteknek. November óta egyetlen fillér sem érkezett Erdélybe – tette hozzá.

Laborczi Géza, az Illyés Közalapítvány budapesti kuratóriumának titkárára nem tartotta szerencsésnek, hogy a közalapítványok is megsínylették a kormány takarékossági intézkedéseit.

"Mi szerződésben vállaltuk a pályázati támogatások folyósítását. Ezt a szerződést pedig érzésem szerint a magyar kormány egyoldalúan megszegte" - jelentette ki a tisztségviselő.

Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal határon túli ügyekben illetékes politikai államtitkára a Krónikának azt mondta: költségvetési és takarékossági tényezők késleltették a kifizetéseket.

Az államtitkár hozzátette: ha késve is, de ez év elején valamennyien meg fogják kapni a megítélt összeget.

Kapcsolódó hang

Tibárd Zoltán, az Illyés Közalapítvány Romániai Alkuratóriumának titkára
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018