eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Madárinfluenza: nincs török áldozat

Nem madárinfluenza okozta annak a tizennégy éves török fiúnak a halálát, akit a betegség gyanújával vittek kórházba a hét végén - közölte a török egészségügyi minisztérium.

A tárca egyik vezetője elmondta: az elvégzett vizsgálatok azt igazolták, hogy a betegséget sem a fiúnál, sem pedig három testvérénél nem madár- és nem is másfajta influenza okozta. Hozzátette: a kórokozó azonosítására további vizsgálatokat végeznek.

A négy testvért a hét végén vitték kórházába, és arra gyanakodtak, hogy tizenöt nappal korábban mindannyian egy beteg csirke húsából ettek. Az orvosok beszámolója szerint a gyermekeket magas lázzal és tüdőgyulladásra utaló tünetekkel kezelték.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×