eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Iránnak saját uránium kell

Irán ragaszkodik a saját területén végezhető urániumdúsításhoz, és csak akkor veszi fontolóra az oroszországi urándúsításról szóló ajánlatot, ha az nem zárja ki a tevékenység iráni folytatását - közölte Teheránban az iráni kormány szóvivője.

Moszkva ajánlatának célja, hogy Irán ne saját területén végezze az urániumdúsítást, mert azzal akár atombomba gyártásához is felhasználható nukleáris fűtőanyagot lehet nyerni. Az Európai Unió és az Egyesült Államok is támogatja a javaslatot.

Az Irán nukleáris programjáról folyó tárgyalások iráni vezetője komolytalannak nevezte az ajánlatot és azzal fenyegetőzött, hogy ha a január 18-án Bécsben folytatódó megbeszéléseken az Európai Uniót képviselő brit, francia és német delegáció keményít álláspontján, Irán megfelelő választ ad nekik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×