eur:
394.84
usd:
368.03
bux:
70503.98
2024. június 24. hétfő Iván

Börtönlázadás Brazíliában

Brazíliában több mint kétszáz túszt tartanak fogva a fellázadt rabok Rondónia állam egyik börtönében. A lázadás még vasárnap délután, látogatási időben kezdődött. A túszok valamennyien a rabok hozzátartozói.

Az állam közbiztonsági hivatalának vezetője, Renato Eduardo de Souza elmondta: a fogvatartottak közlése szerint akkor hajlandóak elengedni túszaikat, ha egyik vezetőjük, akit egy hónappal korábban egy másik börtönbe vittek, visszatérhet.

A lázadásban csaknem 1200 rab vesz részt. A börtönt 150 felfegyverzett rendőr veszi körül, leállították a villany-, a vízszolgáltatást és az élelmiszerellátást.

Tavaly áprilisban ugyanebben a börtönben véres lázadás tört ki, amelyben 14 rab halt meg. Az elítéltek akkor öt napon át tartottak fogva 170 túszt, többségükben nőket.

Címlapról ajánljuk
Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Remek sztorik a magyar tőzsdén, több részvény is ralizik

Remek sztorik a magyar tőzsdén, több részvény is ralizik

Gazdasági adatok tekintetében ma délután az Egyesült Államokban megjelenik a Chicagói Fed index, az FHFA házárindex, valamint a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe, ezeknek mind lehet hatása a befektetői hangulatra. Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik vannak: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×