eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Dick Cheney váratlanul Bagdadba látogatott

Előre be nem jelentett látogatásra az iraki fővárosba érkezett vasárnap Dick Cheney amerikai alelnök.

Az amerikai politikust fogadta Dzsalal Talabani iraki elnök és Ibrahím al-Dzsaafari, az arab ország miniszterelnöke.

A tájékoztatás szerint Cheney figyelemre méltónak nevezte a csütörtöki iraki parlamenti választásokon tapasztalt magas részvételt. Nyolcórás iraki tartózkodása alatt szerét ejtette, hogy ellátogasson a Bagdadtól északra fekvő Tadzsiba is, az ottani légi támaszpontra, ahol beszédet mondott amerikai fegyveresek előtt, s katonákkal költötte el ebédjét.

Az amerikai alelnök először járt az arab országban azóta, hogy az amerikai haderő vezetésével 2003 tavaszán megindított háború nyomán - amelynek általános vélekedés szerint Cheney az egyik fő szorgalmazója volt - megdőlt Szaddám Huszein diktatúrája.

Az alelnöki hivatal pénteken jelentette be, hogy Cheney Afganisztánt, Pakisztánt, Ománt, Szaúd-Arábiát és Egyiptomot érintő ötnapos körútra indul.

Az alelnök hétfőn részt vesz a szeptemberben megválasztott afgán parlament alakuló ülésén.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×