eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az EU elutasítja Ahmadinezsád kijelentéseit

Elfogadhatatlannak nevezte az iráni elnök Holokausztot-tagadó kijelentéseit az Európai Unió. Mahmud Ahmadinezsád a napokban kijelentette, hogy a Holokauszt a zsidó államot a Közel-Keleten megteremteni akaró, európaiak által kitalált mítosz.

Korábban Berlinben a német külügyminiszter azt mondta: az iráni kormány felelőtlenül és cinikusan ítéli meg Izrael és a Közel-Kelet helyzetét.

Frank-Walter Steinmeier arra figyelmeztette a teheráni kormányt, hogy a nemzetközi közösség türelme véges. Ismét a gonosz tengelyéhez sorolta Iránt az amerikai elnök.

George Bush azt mondta: aggasztja, hogy Teherán nem adja föl atomfegyverkezési ambícióit és az ország államfője Izrael elpusztítását külpolitikája részének nyilvánítja.

Az amerikai elnök 2002-ben beszélt először a gonosz tengelyéhez tartozó országokról; ezek közé sorolta Iránt, Észak-Koreát és az akkor még Szaddám Huszein uralta Irakot.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×