eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Csehország korlátozná a románok és bolgárok munkavállalását

Ha a régi uniós tagok 2006-ban nem törlik az új uniós országok polgárainak szabad munkavállalására vonatkozó korlátozásokat, Csehország ugyanezeket az intézkedéseket foganatosítja a 2007-ben valószínűleg belépő Románia és Bulgária munkavállalóival szemben - helyezte kilátásba pénteken a cseh munkaügyi miniszter.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a lépés nem Bulgária, vagy Románia ellen irányulna.

Zdenek Skromach szerint a 2004-es uniós csatlakozás óta a szlovákok száma 30 százalékkal nőtt Csehországban: jelenleg Csehországban mintegy 80 ezer szlovák dolgozik.

Skromach úgy véli: a másfél éves uniós tagság megmutatta, hogy a csehek az uniós piacot semmiképpen nem veszélyeztetik. A cseh miniszter szerint a nyugat-európai államokból hiányzik a bátorság, hogy különbséget tegyenek az új belépők között.

A 15-ök közül csak Nagy-Britannia, Írország és Svédország nem alkalmazott semmilyen korlátozást az új belépők munkavállalóinak szabad áramlását megakadályozandó. A cseh politikusok minden lehetséges fórumon felszólaltak, hogy az átmeneti időszakot kikötő többi 12 állam Csehországgal szemben oldja fel a korlátozásokat.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×