eur:
395.31
usd:
372.18
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Óriási karácsonyfák világszerte

A világ számos nagyvárosában állítanak karácsonyfákat, amelyek Vízkereszt napjáig díszítik a főtereket. Budapesten, az Országház előtt egy 45 éves, 17 méter magas lucfenyőt állítottak.

Helyén van már az óriási karácsonyfa a római Szent Péter téren is. Az idén Ausztriából érkezett a több mint 30 méter magas fenyőfa. A karácsonyfa-állítást II. János Pál pápa vezette be 1982-ben, azóta minden évben különböző alpesi erdőkből érkezik a fenyő Rómába.

November vége óta Európa legnagyobb karácsonyfája díszíti a portugál fővárost, Lisszabont. A 72 méter magas, 180 tonna súlyú fát 44 napig építették, és január 8-áig csodálhatják a lisszaboniak.

Varsóban is hasonló méretű karácsonyfát építettek. A faállítás főszponzora egy bankigazgató, aki a lisszaboni karácsonyfa megpillantásakor határozta el, hogy a lengyel fővárosnak is hasonlóan monumentális díszre van szüksége.

A gigantikus fa a lengyel főváros egyik legismertebb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája előtt áll.

A Rio de Janeiróban felállított 82 méter magas, 450 tonnás fa bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. A brazil városban Vízkereszt napjáig minden este kivilágítják a 2,8 millió égővel és 35 ezer méternyi fénycsővel díszített óriásfát, amelynek felállítása 1,1 millió dollárba került.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×