eur:
394.87
usd:
371.56
bux:
66242.39
2024. április 16. kedd Csongor

Kormányellenes tüntetés lett a gyászszertartásból

Több tízezren gyűltek össze a bejrúti Szent György-székesegyház körül, hogy jelen legyenek a két nappal ezelőtt meggyilkolt Szíria-ellenes keresztény parlamenti képviselő és újságíró, Dzsebran Tueni temetési szertartásán. A tömeg Szíria-ellenes jelszavakat kiáltozott.

A gyászszertartás előtt Dzsebran Tueni koporsóját elvitték a parlamentbe, ahol több képviselő is gyászbeszédet mondott.

A 48 éves politikus-újságíró hétfőn egy pokolgépes merényletben halt meg. Az akcióban másik két ember is életét vesztette, a sebesültek száma elérte a harmincat. A merényletért a Harcosok Levante Egységéért és Szabadságáért nevű, eddig ismeretlen szervezet vállalta a felelősséget.

Idén februárban Rafík Haríri volt libanoni kormányfőt gyilkolták meg Libanonban. Azóta tizenhárom pokolgépes merényletet követtek el az országban. Az áldozatok között négy jelentős közéleti személyiség volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×