INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Öngyilkos merénylő biciklin

Infostart / InfoRádió
Biciklis merénylő robbantotta fel magát Banglades északi részén csütörtökön, s a hatalmas erejű pokolgép legkevesebb nyolc embert megölt, több mint ötvenet pedig megsebesített. A robbantás elkövetésével egy már betiltott szervezetet gyanúsítanak.

A bangladesi Netrakona város egyik zsúfolt utcáján történt merényletet a rendőrség feltételezése szerint egy biciklis támadó követhette el, aki maga is életét vesztette a robbanásban.

Az észak-bangladesi településen alig néhány órával korábban a rendőrség hatástalanított egy ugyancsak nagy erejű pokolgépet. Egyelőre nem tudni, mi állhat a terrorcselekmény hátterében.

A dél-ázsiai országban az elmúlt hónapokban számos pokolgépes merényletet hajtottak végre szélsőségesek. A hatóságok azt gyanítják, hogy a terrorcselekmények mögött a Dzsumatul Mudzsahidín nevű betiltott szervezet áll, amely iszlám államot akar létrehozni a 90 százalékban muzulmán, de világi törvények által kormányzott Bangladesben.

A szervezetet az idén tiltották be a szintén iszlámista Dzsagrata Muszlim Dzsanatával együtt, mert tagjaik a feltételezések szerint gyilkosságok, rablások és pokolgépes merényletek sorozatát követték el az utóbbi években.

A címlapról ajánljuk