INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

Lelőttek egy fenyegtőző utast a miami repülőtéren

Infostart / InfoRádió

Egy ember meghalt, amikor egy fegyveres légikísérő tüzet nyitott az American Airlines egyik Kolumbiából Orlandóba tartó repülőgépén a Miami repülőtéren. Az utas azzal fenyegtőzött, hogy bomba van nála és felszólításra sem volt hajlandó megállni.

A gép éppen landolt és a kifutón tartózkodott, amikor az incidens történt. A 44 éves Rigoberto Alpizar azzal fenyegetőzött, hogy pokolgép van a kézipoggyászában és nem volt hajlandó engedelmeskedni a biztonsági kísérő utasításának.

A hivatalos beszámoló szerint az amerikai állampolgárságú férfi futni kezdett, és a kézitáskája felé nyúlt, amikor a biztonsági járatkísérő lelőtte az utasfolyosón.

Az egyik utas beszámolója szerint az asszony férje a biztonsági ember után szaladt, és azt kiabálta, hogy nem beszámítható, elfelejtette bevenni a rendszeresen szedett orvosságát.

A gépet felfegyverzett rendőrök vették körül. A SkyNews brit hírtelevízióban Francis Tusa védelmi és biztonsági szakértő emlékeztetett arra, hogy a fegyveres légikísérők jelenléte a 2001. szeptember 11-i eseményeket követően nőtt meg drámai módon.

A szakértő megjegyezte: a pilóták sem mindig értesülnek a fegyveres kísérők jelenlétéről.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018