INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

Európa a koszovói függetlenség mellett

Infostart

Koszovónak, mint független államnak, helye van Európában - mondta Pristinában az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Javier Solana szerint mind a koszovói, mind a montenegrói rendezésre lehet olyan megoldást találni, amellyel részben mindenki elégedett lehet.

Javier Solana azt mondta, hogy Európában helye van olyan új országoknak is, amelyek tiszteletben tartják az európai értékeket, szavatolják a szabadság és az egyenrangúság jogát.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a koszovóiaknak szánt üzenetében úgy fogalmazott: elindultak a reménység útján, amely lehet, hogy Brüsszelben ér véget.

A szerb politikusok úgy vélik: Javier Solana kijelentése azt jelenti, hogy Európa nem zárkózik el Koszovó függetlenségétől. Szerbia szerint ha Koszovó független állam lenne, akkor az beláthatatlan következményekkel járna nemcsak a Balkánra, hanem Európára nézve is.

A szerb köztársasági elnök vezetésével tegnap összeült a koszovói tárgyalásokat folytató szerb delegáció; az ülésre meghívták a szerb pravoszláv egyház koszovói főpapjait is.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

Lemond Völner Pál

A hivatali vesztegetéssel vádolt politikus azt közölte, hogy nem követett el bűncselekményt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018