eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az iszlámmal a terror ellen

A terrorizmus elleni harc fokozására szólította fel az Iszlám Konferencia Szervezetének tagállamait Ekmeleddin Ihsanoglu, az 57 országot tömörítő blokk főtitkára a szervezet mekkai rendkívüli csúcsértekezletén.

A főtitkár kijelentette: a terrorizmus bűn, amely ellen minden egyes muzulmánnak harcolnia kell. A politikus szerint fel kell számolni a terrorizmus kiváltó okait, legyen szó magányszemélyekről, csoportokról vagy államokról.

A csúcsértekezletet megnyitó Abdallah szaúd-arábiai király önmérsékletre szólította fel a muzulmánokat. Ezzel kapcsolatban a király hangsúlyozta, hogy egyes muzulmán országokban át kell alakítani az iskolákat, hogy azokból toleráns személyiségek kerüljenek ki.

A rendkívüli csúcsra az 57 tagállam közül 40 küldte el képviselőjét, de nem mindegyik legmagasabb szintű vezetőjét. A legfontosabb hiányzók között van a szíriai és az algériai elnök, valamint a török kormányfő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×