INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

A franciák is elutasítják a brit javaslatot

Infostart

Nem felel meg Európa szellemének a brit javaslat, amely csökkentené az Európai Unió 2007-2013 közötti költségvetését - mondta a francia pénzügyminiszter.

Thierry Breton a France-Inter rádiónak adott interjúban közölte: a hétfőn előterjesztett brit javaslat nem vizsgálja felül a Londonnak nyújtott visszatérítési kedvezményeket, ugyanakkor kevesebb forrást juttatna az új tagállamoknak.

A brit tervezet 24 milliárd euróval csökkentené az unió kiadásait az év első felében hivatalban lévő luxemburgi soros elnökség elképzeléséhez képest és csökkentené az új tagállamnak szánt regionális támogatásokat.

A francia pénzügyminiszter a beszélgetés során leszögezte: a francia kormány tartja magát ahhoz az ígéretéhez, hogy a bruttó hazai termék 3 százalékára csökkenti a költségvetési deficitet. Franciaország 2001 óta minden évben átlépte a 3 százalékos hiánykorlátot.

A brit javaslatot a magyar pártok és a kormány is elutasítja. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közölte: a kabinet az utolsó pillanatig tárgyal a kohéziós alapok emelése érdekében.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, hogy a brit előterjesztés alkalmatlan arra, hogy megalapozza az új Európa hét évre szóló jövőjét.

Kapcsolódó hang

Orbán Viktor (Fidesz) az uniós büdzsérõl
 
Kuncze Gábor (SZDSZ) az uniós büdzsérõl
 
Surján László (Fidesz) az uniós büdzsérõl
 
Gyurcsány Ferenc kormányfõ az uniós büdzsérõl
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018