eur:
396.79
usd:
371.55
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Los Angeles, 2017. november 17.A Tesla Motors által közreadott képen Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bemutatja az amerikai cég elektromos meghajtású kétüléses sportkabrioletjét, a Roadstert a Los Angeles-i tervezőközpontban 2017. november 16-án. (MTI//EPA/Tesla)
Nyitókép: MTI//EPA/Tesla

A Tesla igazgatótanácsának elnöke szerin félő, hogy Elon Musk hátat fordít a cégnek

Robyn Denholm arra kéri a részvényeseket, hogy hagyják jóvá a vezérigazgató 56 milliárd dolláros bércsomagját, különben fennáll a veszélye annak, hogy az üzletember távozik a cégtől.

A The Verge cikke szerint a Tesla részvényesei június 13-án döntenek Elon Musk rekordösszegű javadalmazásának sorsáról. Ez lesz a második alkalom, hogy a részvényesek szavaznak a vezérigazgató fizetéséről. Az első szavazást egy delaware-i bíró érvénytelenítette azzal az indokkal, hogy a jóváhagyási folyamat „mélyen elhibázott” volt.

„Elon nem egy tipikus vezető, és a Tesla sem egy tipikus vállalat” – írta Robyn Denholm a részvényesekhez szóló levelében, amelyet az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) is benyújtottak.

A lap szerint Denholm arra utalt ezzel, hogy egy olyan vezetőnek, mint Elon Musk, hasonló kreatív vezetőknek motivációra van szüksége ahhoz, hogy az ötleteit továbbra is a cégnél az ő cégüknél kamatoztathassa – írja a Portfolio.

Az igazgatótanács elnök szerint az 56 milliárd dolláros bércsomag azonban „nem a pénzről szól”, hiszen akkor is a világ egyik leggazdagabb embere maradna, ha nem kapná meg ezt az összeget.

A bércsomag körüli csörte arról árulkodik, hogy a befektetők aggódnak, hogy Musk más projektjei – mint például a SpaceX vagy a Neuralink –, elvonhatják a milliárdos figyelmét a Tesla vezetéséről.

Musk mindeközben szeretné jelenlegi, 13 százalékos Tesla részesedését 25 százalékra feltornázni, hogy a vállalat elérhesse a mesterséges intelligencia fejlesztéssel és az önvezető autókkal kapcsolatos céljait.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×