eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
A brazil Marta (j) és az olasz Valentina Giacinti vitatkozik a női labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a C csoportban játszott Brazília -Olaszország mérkőzésen a franciaországi Valenciennes-ben 2019. június 18-án. Brazília 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Már az idén milliárdos üzletté válhat a női élsport

Idén haladhatja meg először világszinten a női élsportból származó összbevétel az 1 milliárd dollárt – közölte a Deloitte.

A nemzetközi tanácsadó cég előrejelzése szerint a teljes összegből a kereskedelmi bevételek majdnem 700 millió dollárral, a televíziós bevételek csaknem 340 millió dollárral részesedhetnek, míg a meccsnapi bevételekből 240 millió dollár folyhat be.

A bevételek növekedését a szurkolók, a műsorszolgáltatók és a kereskedelmi partnerek élénkülő érdeklődésével magyarázták, és a továbbiakban arra számítanak, hogy a szponzorációs kiadásokból még nagyobb részesedést szerez a női sportolás. Ennek köszönhetően a nézői érdeklődés is fokozódhat, a játékok várhatóan látványosabbak, a sportolók profibbak lesznek, az élsport női versenyei pedig megjelenhetnek a legnagyobb rendezvényhelyszíneken és a főműsoridős közvetítésekben – írták.

A Deloitte magyarországi szakértői a közlemény szerint úgy vélik, hogy a női élsport gazdasági szempontból is nagy lehetőség, ezen a területen ugyanis ma még viszonylag alacsony összegért lehet befektetési célpontokat találni. Hozzátették, hogy a női sport mostani szakaszában a kereskedelmi bevételekből jöhet össze a legnagyobb összeg, többek között szponzorációból, partnerségi megállapodásokból, licencelésből vagy kiskereskedelmi értékesítésekből.

A női élsport kilátásairól készített angol nyelvű összefoglaló itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×