eur:
389.3
usd:
359.22
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: Pexels.com

Gondban lesz a YouTube-bal, ha ilyen mobilja van

A régebbi androidos készülékek gyorsabban merülnek majd a YouTube újítása után.

Miközben a YouTube-on terjednek a sokkal jobb minőségű 4K-s videók, az azoknak a megjelenítését szolgáló programok is változnak. A hvg.hu ír arról, hogy ezek a videófájlok tömörítését és kibontását végző úgynevezett kodekeknél az eddig használatos H264 helyét egyre inkább átveszi az AV1.

Ez azért fontos, mert ugyan sokkal szebb képet kap a felhasználó általa, de az Android 2024 márciusi frissítése (Google Play System Update) óta lesznek olyan régebbi készülékek, amelyek megsínylik ezt a változást. Az Android 12-nél korábbi szoftverrel működő és hardveresen gyengébb készülékek akkumulátora ugyanis lényegesen gyorsabban merül majd.

Ennek technikai háttere, hogy a régebbi készülékek szoftveresen dekódolják a videókat, az eddigi hardveres megoldás helyett – ez pedig nagyobb terhelést jelent, ami az akkumulátort is jobban meríti.

A pozitív oldalon azonban – a szebb videók mellett – az is üdvözlendő, hogy az AV1-kodek kevesebb mobiladatot használ, így a nem korlátlan adatcsomaggal rendelkező felhasználók több videót nézhetnek.

Címlapról ajánljuk

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüsszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×