eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Man laying the laminate flooring in his new home alone.
Nyitókép: Daniel Balakov/Getty Images

Hivatalos: újabb otthonfelújítási program indul

A kormány első féléves jogalkotási tervezetében már szerepel az új program.

Várhatóan már az év első félévében megszületik az új, államilag támogatott Otthon Felújítási Programról szóló szabályozás, ami a nyár elején el is indulhat – vette észre a money.hu a kormány első féléves jogalkotási tervezetében. A tervek szerint

lakossági energiakorszerűsítésre lehet majd igényelni a támogatást.

Az, hogy hivatalosan is megjelent az új lakáskorszerűsítési állami támogatás a kormány 2024 első féléves jogalkotási munkatervében, egyben azt is jelenti, hogy a program várhatóan a nyár elején elindul, de a kihirdetése ennél hamarabb, már tavasszal megtörténhet.

A money.hu korábbi értesüléseivel összhangban a jogalkotási tervből az is kiderült, hogy a program keretében a lakóingatlanok energetikai korszerűsítését lehet majd elvégezni.

Egyelőre pontos részletek még nem ismertek a programról, de a portál információi szerint a korábbi otthonfelújítási támogatásnál jóval szélesebb körben lesz elérhető. Várhatóan nemcsak azok az ingatlantulajdonosok vehetnek részt a programban, akik gyermeket nevelnek, hanem

azok számára is nyitva áll a lehetőség, akik nem vállalnak vagy nincs gyermekük.

Ezt támasztja alá az is, hogy a jogalkotási tervezetben a programról szóló jogszabály a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, nem pedig az otthonteremtési támogatások jogszabályi feltételeit is megalkotó Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×