eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Napelemek a Nógrád megyei Szügy községben a napelempark átadása napján, 2019. március 29-én. A hétmilliárd forintos beruházás tízezer család villamosenergia-igényét képes biztosítani.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Gond merült fel a csornai napelemgyárban

Miközben a naperőművek telepítése csúcsra jár, a napelemgyártó Ecosolifer két év alatt közel 7,7 milliárd forint veszteséget hozott össze.

Csúszik a januári bérek kifizetésével és állásidőre küldte a dolgozókat a csornai napelemgyártó, az Ecosolifer Heterojunction Kft. „A 2024. januári bérek kifizetésére sajnálatos módon késedelmesen kerül sor. Ezzel egyidejűleg február 12-től – egyelőre határozatlan időre – állásidőt rendelünk el” – a 24.hu értesülése szerint ezzel a szöveggel kaptak levelet a társaság dolgozói.

A lap hozzáteszi, hogy nem először fordul elő hasonló az üzem történetében, 2022 júniusában derült ki, hogy már három hónapja nem kaptak fizetést a munkavállalók. Az állományi létszám akkor 52 fő volt, és hónapokat késve jutottak pénzükhöz az alkalmazottak. Az egyik érintett elmondása szerint akkor 8 ezer forintot kaptak „kárpótlásként”.

A csornai üzem beindítása 2014-től egészen 2020 végéig húzódott, akkor kezdték a termelést; de 2022-ig csaknem 7,7 milliárd forint veszteséget hozott össze a napelemgyár. Holott a beruházás 1 milliárd forint állami támogatást kapott, közel 2 milliárd forint uniós támogatást nyert el, és az Eximbank is 22,5 millió euró hitelt nyújtott a számára. Később az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. átvette a hitelt, és megemelte a keretet. Az indoklás szerint azért, mert a piaci kereslet miatt megduplázzák a kapacitást.

A lap megjegyzi: míg a hitelbiztosítéki nyilvántartásban 80 millió eurós biztosíték szerepel, az MFB csak 40 millió eurós kölcsönről beszélt.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×