eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hungarian money - forint in the black wallet
Nyitókép: johan10/Getty Images

Kiderült, hol keresnek a legtöbbet, és hol a legkevesebbet a magyarok

A különbség elképesztő, a legjobban és a legrosszabbul keresők között közel háromszoros az eltérés.

Először tette közzé a járási fizetési adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Ebből kiderült, hogy van olyan budapesti kerület, ahol már bruttó 950 ezer forint volt az átlagkereset, de olyan járás is található az országban, ahol 350 ezer forint alatt mozog az átlag - írja a Portfolio.

A közzétett adatok alapján a tavalyi első három negyedévben Budapest II. és XII. kerületében bruttó 950 ezer forint körül alakult egy átlagkereset. A harmadik helyezett az I. kerület lett, ám már itt is jól látható a szakadék: itt a bruttó átlagbér 860 ezer forint.

A budapesti kerületeken kívül a legjobban kereső tíz járás közé a budakeszi járás fért még be, 777 ezer forintos bruttó átlagbérrel.

Ezzel szemben a cigándi, a gönci és a fehérgyarmati járásokban mérték a legalacsonyabb átlagbéreket. Cigándon ez nem éri el a bruttó 350 ezer forintot.

A lap megjegyzi, hogy a mediánbér ennél alacsonyabb. A mediánbér (amelynél a dolgozók fele többet, a másik fele kevesebbet keres) nagyjából az átlagnak továbbra is a 80%-a országosan.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×