eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Hungarian money - forint in the black wallet
Nyitókép: johan10/Getty Images

Kiderült, hol keresnek a legtöbbet, és hol a legkevesebbet a magyarok

A különbség elképesztő, a legjobban és a legrosszabbul keresők között közel háromszoros az eltérés.

Először tette közzé a járási fizetési adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Ebből kiderült, hogy van olyan budapesti kerület, ahol már bruttó 950 ezer forint volt az átlagkereset, de olyan járás is található az országban, ahol 350 ezer forint alatt mozog az átlag - írja a Portfolio.

A közzétett adatok alapján a tavalyi első három negyedévben Budapest II. és XII. kerületében bruttó 950 ezer forint körül alakult egy átlagkereset. A harmadik helyezett az I. kerület lett, ám már itt is jól látható a szakadék: itt a bruttó átlagbér 860 ezer forint.

A budapesti kerületeken kívül a legjobban kereső tíz járás közé a budakeszi járás fért még be, 777 ezer forintos bruttó átlagbérrel.

Ezzel szemben a cigándi, a gönci és a fehérgyarmati járásokban mérték a legalacsonyabb átlagbéreket. Cigándon ez nem éri el a bruttó 350 ezer forintot.

A lap megjegyzi, hogy a mediánbér ennél alacsonyabb. A mediánbér (amelynél a dolgozók fele többet, a másik fele kevesebbet keres) nagyjából az átlagnak továbbra is a 80%-a országosan.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×