eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Analyst working with Business Analytics and Data Management System on computer to make report with KPI and metrics connected to database. Corporate strategy for finance, operations, sales, marketing
Nyitókép: NicoElNino/Getty Images

MNB: fél év alatt az államháztartás bruttó adóssága a GDP háromnegyede volt

Nehezen értelmezhető, nem túl biztató számokat közölt a jegybank.

A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye 697 milliárd forint volt a második negyedévében, ami a negyedéves GDP 3,8 százalékát tette ki szemben az előző negyedévi 11,4 százalékkal és az egy évvel korábbi 1,6 százalékkal - jelentette pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A június végén zárult egy évben 6032 milliárd forint volt a finanszírozási igény, a GDP 8,6 százaléka, az Eximbank egyenlegét is figyelembe véve 5895 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 8,4 százalékának felel meg.

Az államháztartás névértéken számított, konszolidált bruttó adóssága 50 242 milliárd forintot, a GDP 71,5 százalékát érte el június végén. Az Eximbank adósságát is figyelembe véve a szektor adóssága 52 727 milliárd forint, a GDP 75,0 százaléka volt, 0,1 százalékponttal magasabb az előző negyedévivel és 1,6 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×