eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Készül a fotó a dolgozókról az utolsó volt Cora, az Auchan Törökbálint áruház avatásán 2012. szeptember 28-án. Az Auchan csoport idén tavasszal vásárolta fel a magyarországi Cora áruházakat.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Máris reagált az Auchan az árstop eltörlésére, ennek sokan nem fognak örülni

Az áruházlánc mennyiségi korlátozást vezet be azokra a termékekre, melyeket eddig hatósági áron lehetett megvásárolni.

Tizennyolv hónap után augusztus 1-jével megszűnt a hatósági árazás és ezzel többféle változás is életbe lépett a hazai élelmiszerüzletekben. A kilenc termékkörből hetet kötelező a beszerzési áron értékesíteni. Ez azt jelenti, hogy a kereskedők csak annyiért adhatják el ezeket a termékeket, amennyiért megvették, ugyanakkor ehhez még hozzá kell számolni az áfát is. Fontos változás még, hogy a kormány 10-ről 15 százalékra emelte a kötelező akciózás mértékét, valamint kibővítette az érintett termékek körét.

Az árstop eltörlése utáni első nap az Auchan máris reagált az új helyzetre. Az áruházlánc mennyiségi korlátozást vezetett be azokra a termékekre, amelyeket korábban hatósági áron lehetett megvásárolni. Mostani bejelentésük értelmében tíz termékfajtából sem lehet akármennyit levenni a polcokról.

A hvg.hu összegyűjtötte, mely élelmiszerekről van szó. Ezekből a termékekből a meghatározott és megvásárolható mennyiségek naponta csak egyszer vehetők meg az Auchan áruházaiban.

Mutatjuk az érintett élelmiszereket és azt, mennyit lehet belőlük vásárolni egy alkalommal:

  • kristálycukor – 2 kg;
  • UHT, 2,8%-os tej – 6 liter;
  • BL 55 búzafinomliszt – 5 kg;
  • finomított napraforgó-étolaj – 3x1 liter/2x2 liter/1x3 liter/1x5 liter;
  • csirkeszárnyvég – 12 kg;
  • csirkemell – 3 kg;
  • házi sertéscomb – 5 kg;
  • csirke far-hát – 5 kg;
  • csirkehát – 5 kg;
  • csirkefar – 5 kg.
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×