eur:
392.85
usd:
373.44
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Vége: az utolsó nagy böngésző is beszünteti több régi Windows-változat támogatását

Három korábbi operációs rendszer, a Windows 7, 8 és 8.1 hivatalos támogatása még januárban megszűnt, azóta már biztonsági frissítések sem érkeznek hozzájuk. De elengedte már őket a Chrome, illetve az Edge böngésző is. Most a Firefox tett bejelentést.

Legutóbb a Steam játékplatform is közölte, hogy már csak idén lehet játszani a koros Windowsokon, 2024-től a platform sem fog működni rajtuk többé - közölte a hvg.hu.

A Mozilla Firefox eddig csak azt ismertette, hogy még meddig fogják biztosan támogatni a régi rendszereket, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mi a végső időpont, amikor megérkezik az utolsó Firefox-verzió – eddig.

Egy, a napokban közzétett tájékoztatóban ugyanis a Mozilla már konkrétan kifejtette, hogy 2024 szeptemberéig lesz támogatott a Windows 7/8/8.1, utána ők is elengedik a régi rendszereket, nem érkezik majd új böngészőváltozat.

A portál - a gHacks cikkére hivatkozva - arról is beszámol, hogy

a Mozilla a tervek szerint automatikusan át fogja tenni a régi operációs rendszerek felhasználóit a Firefox ESR-változatára a 115-ös verzió megjelenésekor.

Ez az ESR változat egy hosszabb támogatási idejű variáns, ami jellemzően új funkciókat már nem, csak biztonsági- és hibajavításokat kap. Tehát, a böngésző használata még 2024 szeptemberéig biztonságos marad, ám újdonságokra jó eséllyel már hiába várnak majd a felhasználók.

A tervek szerint a Firefox 115 2023. július 4-én jelenik majd meg, ekkortájt történhet majd meg az ESR-re átállás is. A régebbi számítógépek zöme, amelyeken még a nevezett, régi Windowsok futnak, jó eséllyel frissíthetőek Windows 10-re, amit a teljes biztonság érdekében érdemes lehet megfontolni. Idővel ugyanis a Windowst érintő biztonsági frissítések hiánya komoly veszélynek teheti ki a felhasználókat.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő az Ukrajnába érkezett amerikai Abrams tankokról azt nyilatkozta: „égni fognak”. Oroszország videófelvételt tett közzé Viktor Szokolov tengernagyról, akit Kijev szerint megöltek, mikor a hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát rakétatámadás érte. Lezárult a lengyel szakértői vizsgálat a tavaly novemberben az ország területére csapódott, és két ember halálát okozó rakétáról: ukrán légvédelmi rakétáról volt szó, amely irányt tévesztett. Ukrajna nem járult hozzá a nyomozáshoz. Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×