eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: magyarepitok.hu

Látványos videón az M85-ös alagútjának építése

Sopronnál már a déli alagút betonozása zajlik az egyik legnagyobb hazai beruházás részeként.

Javában épül az M85-ös gyorsforgalmi út soproni alagútja. Az északi járatban megtörtént a lyukasztás, azaz összeértek az egymással szemben fúró gépek már februárban, ezúttal a Magyar Építők stábja a soproni alagút déli járatában készített egy látványos videót a munkálatok alakulásáról.

Mindkét járatban 35 centiméter vastag vasbetonszerkezet készül egy géplánc közreműködésével. A soproni alagút déli járatában már a végleges szerkezet betonozása zajlik egy négytagú géplánc által, amely a szigetelés, a vasszerelés és a betonozás fázisait végzi egymással párhuzamosan a 780 méter hosszú alagút különböző blokkjaiban.

Az M85-ös gyorsforgalmi úton a Fertőrákos csomópont és a Sopron nyugat csomópont között megépülő alagút, amely a Bécsi domb alatt vezet át, két egymás mellett futó járattal jön létre. A déli járat lyukasztása már tavaly nyáron megtörtént, míg az északi járatban idén február 9-én ért össze a két irányból végzett fejtés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×