eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fotó: Pan Peter12 - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19583622
Nyitókép: Pan Peter12 - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19583622

Örömhír - Lyukasztottak Sopron közelében

Mérföldkőhöz érkezett az M85-ös gyorsforgalmi úton épülő alagút projektje. Átlyukasztották az északi járatot, vagyis összeért a két irányból megindított fejtés.

A 780 méter hosszú alagútpárt az M85-ös autóút Fertőrákos csomópont és az országhatár közötti szakaszának részeként, a 90. kilométernél alakítják ki - írja a Magyar Építők.

Az M85-ös Sopron melletti Bécsi domb alatt átvezető alagútja két egymás mellett futó járattal jön létre. A déli járat lyukasztása már tavaly nyáron megtörtént.

Az északi járatban a keményebb kőzetek miatt csak 1 métert haladtak naponta

A lyukasztás alkalmából tartott tájékoztatón Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy

az alagút egy több mint 4 kilométer hosszú gyorsforgalmi útszakasz része,

ahol hamarosan egy csomópontot is kialakítanak.

A szakaszt várhatóan a jövő év végén helyezik forgalomba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×