eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2017. augusztus 15-i kép dolgozókról a Skoda Mladá Boleslav-i összeszerelőüzemében. A Skoda 2020. április 25-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt leállított termelést április 27-én újraindítják.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Még Magyarországra is jöhet a VW akkumulátorgyára

Nincs még döntés a Voltwagen csoport tervezett akkumulátorgyáráról.

A Portfolio a Reuters alapján emlékeztet rá, hogy a német cég tavaly decemberben azt közölte: 2022 utánra halasztja a döntést a régió gazdasági bizonytalanságára és a magas energiaárakra hivatkozva, noha Csehország volt az egyik beruházási célhelyszín.

A Skoda Auto elnöke, a Klaus Zellmer a Skoda Auto elnöke most hétfőn úgy fogalmazott: Csehország nagyszerű helyzetben van a gigagyárra pályázó országok között. Azonban azt is hozzátette, hogy értékelniük kell "a támogatásokat és a beruházási ösztönzőket".

Ezzel arra utalt, hogy jobban kell látnia a német anyacégnek, hogy az energiaintenzív iparágak EU-ban tartását is célzó zéró-karbon ipari stratégia pontosan mit kínálna nekik az amerikai támogatási versenyre reagálva.

A cseh piac mellett a Volkswagen egyébként magyarországi, lengyelországi és szlovákiai helyszíneket is vizsgál.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×