eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Megváltoztatja csaknem 60 éve használt logóját a Nokia. Forrás: Twitter/#MWC2023
Nyitókép: Forrás: Twitter/#MWC2023

Megváltozik egy világhírű márka logója, nem is kicsit

Csaknem 60 éve használt logó cseréjével a finn telekommunikációs cég az agresszív növekedési szándékát akarja kifejezni.

A vállalat új jelképe öt különböző alakzatból áll, amelyekből a Nokia szó olvasható ki a korábban használt kék logó helyett.

A Reuters hírügynökségnek adott interjújában a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a márkát eddig okostelefonokkal hozták összefüggésbe, de ma már a Nokia vállalati technológiával foglalkozó cég. Pekka Lundmark az évente megrendezett, hétfőn Barcelonában kezdődő Mobiltelefon Világkongresszus (MWC) előtt beszélt erről.

Lundmark 2020-ban vette át a gazdasági nehézségekkel küszködő finn vállalat irányítását, majd háromlépcsős stratégiát vázolt fel a cég ügyeinek rendezésére.

A Nokia továbbra is szem előtt tarja szolgáltatási üzletága növelését, fő súlypontja a jövőben távközlési berendezések értékesítése lesz más vállalkozásoknak.

Nagyobb informatikai cégek gyakran társulási megállapodásokat kötnek olyan - telekommunikációs berendezéseket gyártó - cégekkel mint a Nokia magán 5G hálózatok, illetve automatizált üzemek felszereléseinek biztosítására, főleg a feldolgozóipari ágazatban tevékeny ügyfeleiknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×