eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A 3800 négyzetméter alapterületű, csaknem 1000 férőhelyes Rákóczi téri mélygarázs. A garázs a Váráscsarnokhoz, valamint a 4-es metró ottani állomásához kapcsolódó parkolási igényeket és forgalmat is kiszolgálja. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA: Nagy Zoltán

Drasztikus az áremelkedés, újabb teher a magyar autósoknak

Nemcsak a fővárosban, hanem a nagyobb vidéki városokban is nőtt az érdeklődés a garázsok iránt, így az árak is meglódultak.

Az Otthon Centrum közlése szerint országosan a garázsok ára tavaly 26,7 százalékkal nőtt az előző évihez képest, így az átlagár 6,3 millió forint. A kereslet 2022-ben 15 százalékkal nőtt 2021-hez viszonyítva, ami nyilvánvalóan fűti a garázspiacot.

Az árak emelkedésében a gépjármű parkolási és tárolási igények mellett közrejátszhatott az is, hogy a magas infláció miatt megtakarításaik értékvesztését féltők közül azok, akik nem tudnak lakóingatlant vásárolni, a kisebb összegből megvehető garázsok iránt érdeklődnek.

A budai kerületekben 5,5-6,5 millió forint között alakult az átlagár,

de jellemzően nincs nagy különbség a kerületek között. A belvárosban 6 millió forint körüli garázsárak az irányadóak, míg a XIII. kerületben már 6,6 millió az átlagérték, ennél valamivel kedvezőbb az árszint a IX. kerületben, ahol átlagosan 5,6 millió forintot fizettek egy garázsért. A külső pesti kerületek drágultak a legnagyobb mértékben, így már ott is csak 5 millió forint felett lehetett gépjármű tárolót venni.

A megyei jogú és a vidéki városokban a garázsok iránti kereslet hagyományosan mérsékeltebb, hiszen több hely van az autók tárolására. A garázsok a legtöbb megyei jogú városban 4-6 millió forint között keltek el tavaly.

A Balaton-parti településeken még a fővárosinál is nagyobb az áremelkedés.

Itt az átlagár elérte a 7,4 millió forintot, ami egyben országos árrekord is. Debrecenben tavaly átlagosan 4 millió forintot ért egy garázs, míg Miskolcon és Szekszárdon 4,5 millió, Tatabányán pedig 6 millió forint volt az átlagérték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×