eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
Túlélők után kutatnak egy összeomlott épület törmeléke közt a délkelet-törökországi Diyarbakir nagyvárosban 2023. február 6-án, miután hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét. A tíz törökországi tartományt érintő földmozgásoknak legkevesebb 284 a halottjuk és 2323 a sérültjük, a katasztrófában legalább 1710 épület összeomlott. Eddig 78 utórengést regisztráltak, amelyek közül három haladta meg a 6-os erősséget, a legerősebb pedig 6,6-os erősségű volt.
Nyitókép: MTI/EPA/Deniz Tekin

Ingyenességet adott a Digi és Vodafone a török katasztrófa miatt

Ingyenessé teszi a kommunikációt a Vodafone és a Digi, Törökország földrengés sújtotta területén tartózkodó előfizetői számára

A 4iG Csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország és a Digi nem számít fel roaming díjat Törökországban tartózkodó ügyfeleinek, ezzel segítve a földrengés sújtotta országot. A kedvezmény az sms-, adat- és hívás roaming forgalomra vonatkozik, és visszamenőlegesen 2023. február 6-tól február 12-ig érvényes. Ugyancsak ingyenessé teszik az érintett területen belüli és onnan Magyarországra irányuló kommunikációt - áll a közleményükben.

Mindemellett a Vodafone készenlétbe helyezte a katasztrófák és más ideiglenes hálózati támogatást igénylő esetekben használható mobil bázisállomásait és az ahhoz szükséges berendezéseket. Ezek több kilométeres körzetben ingyenes mobil lefedettséget és ingyenes wifit, valamint műholdas kommunikációt, illetve mobil töltőállomásokat biztosíthatnak olyan területeken, ahol sérült vagy tönkrement a helyi szolgáltatás.

A berendezések a helyi és nemzetközi segélyszervezetekkel való egyeztetést követően azonnal a helyszínre utazhatnak és részt vehetnek a mentés és a helyreállítás kommunikációs támogatásában és abban, hogy a kommunikáció nélkül maradt lakosság kapcsolatot teremthessen szeretteivel.

A berendezések mellett a helyszínre utazik a Vodafone műszaki segélynyújtásban legtapasztaltabb munkatársa, Tóth Róbert hálózati mérnök is, aki munkatársaival együtt az elmúlt években fejlesztett ki egy olyan hordozható mobil bázisállomást, amely egy nagyobb méretű bőröndbe csomagolható, így akár normál közlekedési eszközökkel, például menetrendszerinti repülővel órákon belül odaérhet akár kontinensnyi távolságban lévő katasztrófák helyszínére.

A 4iG Csoport mindkét távközlési leányvállalata, a Digi és a Vodafone Magyarország munkatársai mély együttérzésüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×